sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Koti!

Omassa uudessa kodissa on nyt asuttu reilu kuukausi. Ai mitä ihanuutta olikaan taas käydä ulkoilemassa, laittaa ruokaa, kuntoilla, ja vaan chillailla koko päivä lasten kanssa! Kuukauden aikana on kaikkea pientä tullut tehtyä: viimeistelyä, sähköjä ja tietysti laatikoiden purkausta. Toissapäivänä tulimme viikon lomamatkalta kotiin ja eilen löytyikin taas energiaa tarttua raksahommiin. Tänään laatoitimme pikkuvessan seinät, ja se tuntui niin helpolta ja mukavalta hommalta nyt kun ei ollut enää tulipalo kiire ja univelatkin oli kuitattu!

Kuukauden asumisen perusteella voi jo varmaan antaa muutamia vinkkejä valinnoista... Mitä tekisin toisin: 1) loisto väri keittiönkaapeissa, mutta kiiltävällä pinnalla näkyy kaikki, laatikot ja khh:n pinnat paljon kätevämmät pitää puhtaan näköisinä ;) 2) eteisen liukuovikaapit makeet ja toimiikin hyvin kun ovat laadukkaat, mutta ehkäpä normi kaapin ovet olisivat kuitenkin paremmat... samoin lastenhuoneessa 3) valkoinen etuovi ei myöskään kovin fiksu valinta, kun kaikki jäljet näkyvät heti näin kurasäällä 4) korkea hinta ja "huippumallit" ei ole taannut laatua kun Iskusta ostamamme kodinkoneet ovat melkein kaikki vaatineet takuuhuoltoa.

Mitä en vaihtaisi: 1) korkkilattia on aivan ihana, samoin katon väri. Muutenkin kaikki värivalinnat tapeteissa ja maaleissa onnistuivat lopulta hyvin,   2) keittiönhanan tunnistin joka antaa juuri sopivan lämpöistä vettä käsien pesuun, 3) led-nauha valaisu katon harjassa ja seinillä, 4) pystylamellit ikkunoissa, 5) höyryuuni on osoittautunut hyväksi hankinnaksi (parhaita vihanneksia ever) ja induktiotason nopeus on aivan mahtavaa kokatessa 6) pohjaratkaisu on meille ihan nappi niinkuin odottaa sopiikin kuukausien suunnittelun jälkeen, 7) wc:n automaattisesti syttyvä valo jaksaa vieläkin kummasti ilahduttaa ja vielä 8) onhan se hyödyllistä nähdä paljonko sähköä ja vettä kuluu. Se helpottaa energiansäästössä kun vaikutukset näkyvät näytössä heti!

Mutta nyt vielä wc, kylpyhuone ja sauna valmiiksi ja joitain viimeistelyjä ympäri taloa ennenkuin kevään piharakennus ja maalaustöitä.

7 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen blogi sinulla! Harkitsemme vakavasti saman talotoimittajan taloa ja heidän nettisivujen kautta löysinkin tänne. Kotinne sijaitsee vielä entisessä kotikaupungissamme :)

  Aurinkoista kevättä, pitää tulla piipahtamaan tänne uudestaankin!

  *Minna*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Minna!

   Talotoimittajaa voimme suositella lämpimästi :) Mites maltoitte muuttaa pois täältä ihanasta Vaasasta?

   Hyvää kevättä, Piia

   Poista
 2. Kotiseutu kutsui kymmenen vuoden jälkeen, Vaasaan jäi kyllä paljon hyviä ystäviä eikä kaupungissakaan ole moittimista :)

  Jään mielenkiinnolla odottamaan uusia postauksiasi!

  *Minna*

  VastaaPoista
 3. Moi!
  Oletteko yhä tyytyväisiä taloon?
  Pohdimme Ekotaloa sillä erotuksella että tekisivät sisustusvalmiiksi saakka

  -Taru

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Taru!

   Erittäin tyytyväisiä olemme edelleen! Voimme kyllä lämpimästi suositella ekotaloa :)

   Poista
  2. Hei Piia, voisimmeko saada spostiosoitteesi, niin laittaisimme sinne tietoa ja kuvia, mitä tästä pohjolan ekotalon rakenteesta on aiheutunut meille...

   Poista
  3. Hei! Piia8282@gmail.com
   Tänne voipi laittaa kommentteja ja kuvia!

   Poista