sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Keittiön kilpailutus


Viikonloppu ja perjantai on taas pystytetty muottia uuteen paikkaan ja huomenna aamulla tulee kolmas valu... Miehen työmatka sekasi hieman aikatauluja, ja muutenkin "pieniä" koordinointi ongelmia: kun olisi työvoimaa niin ei saa nostolaitetta mistään! Eli tämän ongelman välttämiseksi kannattaisi varmasti käyttää niitä kevyempiä muotteja tai varmistaa, että koneita löytyy. Onneksi talotoimittajan puolelta on löytynyt joustoa, ja ovat suostuneet siirtämään asennuksen aloitusta juhannuksen jälkeen! Mutta kirjoittelin tuosta keittiön kilpailutuksesta, jonka teimme jo hyvissä ajoin talvella...
Version II, (ensimmäinen oli U-mallinen), ikkunathan ovat
pidemmät ja kapeammat

Keittiösuunnitelman tein itse, laskeskelin ikean keittiön hintaa ja pyysin sitten tarjouksen Puustellilta, Topi-keittiöltä, Nixiltä ja Iskusta. Kävi ihan työstä sekin... joka paikassa meni sellainen vajaa pari tuntia, valiten eri pintoja ja laitteita, vaikka oli jo ihan selvä idea mitä halusimme. Samaan tarjoukseen laskettiin muutkin kiintokalusteet: kodinhoitohuone, kylpyhuoneitten kalusteet ja altaat, lasten huoneiden ja eteisen liukuovikaapistot sekä vaatehuoneemme hyllystö. Tarjoukset olivat  20 000 - 25 000 euroa. Mutta esimerkiksi Puustellin liukuovikaapistot eivät olleet vertailtavissa laadun puolesta, ja vain Iskulla oli tarjota kunnon vaatehuonejärjestelmä. 

Nixin valikoima ei vakuuttanut, toisaalta kävin siellä päivän päätteeksi, joten ehkäpä oma mielentila ei ollut enää mitä parhain...

Topi-keittiöllä oli hyvä palvelu, mutta vaikutti siltä, että tilaus ei olisi ollut muunneltavissa kovinkaan helposti, jos olisi pitänyt tehdä muutoksia jossain vaiheessa.

Puustellilla oli ok palvelu, ja hinta vaikutti hyvältä, koska heillä oli muutamia edullisia kamppanjatuotteita. Lopulta ne eivät kuitenkaan olleet sellaisia, jotka olisivat kiinnostaneet (liian pieniä kaappeja huonoilla ovilla, perusmallit kodinkoneista jne). Lisäksi tuli tunne, että halusivat tehdä peruspaketin kaikista halvimmista materiaaleista, jolloin hinta houkuttelisi.

Iskulla oli hyvä palvelu, ja mallisto vakuutti. Lisäksi saimme pari hyvää vinkkiä, ja päädyimme esimerkiksi poistamaan U-muodon keittiöstä ja valitsimme niemekkeellisen pohjan (ylläoleva kuva). Iskulla oli myös uusi "Pellava", ovimalli kun taas muilla oli aikasta samantyyppisiä pintoja. Lisäksi tilaus laitetaan sisään vasta lähempänä toimitusajankohtaa, joten tässä voi vielä käydä kymmenen kertaa muuttamassa kokonaisuutta (hope not, sillä tarkoitus oli juurikin saada näitä asioita päätettyä, jotta niitä ei tarvitsisi pohtia rakentamisen ohella).

Teimme siis sopimuksen Iskun kanssa jo hyvissä ajoin, mutta kävimme muutama viikko sitten katsomassa joitain mallikoneita. Saimme vielä samaan hintaan päivitettyä kodinkonetekniikkaa... hifistelyksi meni tämäkin ;) Mutta voin kyllä suositella Jari Myllykangasta Vaasan Iskusta, erinomaista palvelua!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti