maanantai 13. toukokuuta 2013

Linjapukkeja rakentamassa - paalutuskin valmistui eilen

Paalut ovat paikoillaan, ja niinhän siinä käytiin, että jotkut upposivat jopa yhdeksään metriin... Eli onneksi valitsimme paalutuksen, koska massojenvaihto olisi tullut nyt huomattavasti kalliimmaksi! Ilmeisesti välillä oli ollut 40 cm kovaa maata, mutta kun olivat päässeet sen läpi, niin sitähän sitten meni vielä monta metriä. Ainakin talo pysyy varmasti paikoillaan!
Lisäksi laskuja on alkavat sadella... soraa meni vähän enemmän kuin alunperin oli arvioitu, tällä hetkellä noin 400 tonnia. Pelonsekaisin tuntein odotan pitävätkö kustannusarviot lopulta yhtään!

Tämä ilta meni mukavasti linjapukkeja rakennellessa; onneksi oli jo keväisempi sää. Mulle selvisi vasta tänä iltapäivänä, että tälläisetkin tarvitaan, jotta sokkelin yläreuna esimerkiksi saadaan oikealle tasolle. Onneksi toinen meistä selvittää perusteellisemmin näitä asioita. Eipäs siinä, salikäynnin sijasta sain heilutella niin kirvesta, sahaa, kuin lekaakin. Raksahommien ensimmäinen rakko tuli mulle ankarasta rautakangen käsittelystä! Mukava ilta ja melkein valmista tuli, lautatavara loppui vain kesken.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti