lauantai 25. toukokuuta 2013

Sokkelimuotteja pystyttämään

Paljon on tapahtunut siitä huolimatta, että en ole ollut auttamassa tällä viikolla ;) Tontti oli kuopaton ja jopa pihan puoli oli tasattu. Eli kaivinkone kuskeineen löytyi ja perjantain aikana sai myös pedin aikasta loisto kuntoon! Tontille tulee nyt myös sähkö ja vesi, ou jea: musiikkia, kahvia? Ehkäpä ei ihan vielä...

24.5.2013

Asuntovaunu pihaan ja eikös näillä jo pärjäisi?!?

Tänään miehet nostivat kaivinkoneen sijoittamat muotit pystyyn (kysymyksenä onkin; millä ihmeellä ne saadaan taas siirrettyä uuteen kohtaan, miesvoimat eivät taida riittää), liittivät ne yhteen ja suoristelivat niitä. Eli tuntikaupalla vatupassia, linjalankaa, alemmas, ylemmäs, rautakankea, koron piippauksia.

Tähän tulee eka sokkeli...Me jatkoimme raudoitusta, ja ensimmäiset tekeleet (hitsauksin vahvistettuna) pääsivät lopulliseen paikkaansa.   Kuten kuvasta näkyykin, alas ja ylös lisättiin vielä harjaterästä, mutta vasta kun raudat olivat paikoillaan muotin vieressä. Rautojen alapuolelle ja sivuille lisättiin myös muovipidikkeitä, jotta eivät ole maata vasten ja betoni pääsee rautojen joka puolelle. Täältä löytyy ohjeet järjestelmämuottien käyttöön.
Muotin ulkoseinä linjassa ja raudatkin paikoillaan

Yksi harjateräs ei mahtunut paalun ja rautojen väliin, mutta menettelee näinkin

Lukitusrautoja

Insinöörit laskeskelivat jopa hypotenuusaa tälle, lol, hyvä tuli! 

Primaa tuli vaikka hyvää yritti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti